MATEMATİK ÖĞRETMENİ

ÜSKÜDAR, ALTUNİZADE, Türkiye
MATEMATİK ÖĞRETMENİ İLKÖĞRETİM2,3,4,5,6,7 ve 8. SINIF MATEMATİK VE TÜM DERSLERDEN DESTEK LİSE 9,10,11 SINIF MATEMATİK GEOMETRİ

5 Eylül 2012 Çarşamba

OKUL HEYECANI HEPİMİZİ SARDI...

      Okul heyecanı eylül ayı geldi mi çoğu öğrenciyi,öğretmeni ve velileri okul heyecanı sarar.Uzun bir tatil sonrası  o bir yıl boyunca kurtulunmak istenen okul ,arkadaşlar hatta öğretmenler bile özlenir.Ben ertesi gün okulların açılacağı o pazar geceleri hiç uyuyamazdım.Heyecandan işte:))Çok özel bir heyecandı o ,ertesi günü biran önce yaşamak isterdim.Ertesi gün okula gittiğinde dönem içinde muatap olmadığın,kavga ettiğin,kalbini kıran veya sevmediğin arkadaşını bile özlemiş olduğunu farketmenin heyecanı  yaklaşık 1 hafta filan sana yeter.:))
    Yeni defterler ,yeni kitaplar,yeni kalemler,yeni bir çanta herşey yeni....Şimdiki çocuklar bunlara pek heyecanlanmıyor  belki ama bizim için defterleri kitapları kaplamak ;üzerine etiket yapıştırmak ne heyecan vericiydi.Ben bu duyguları ilkokul,ortaokul,lise her sınıfta ayrı ayrı bıkmadan yaşadım.Sanırım çocuğumla da tekrar yaşarım.
    Velilere gelince bitmek bilmeyen okul masrafları...Allah kolaylık versin nedenir ki!

    Eğitim Bir Sen’in araştırmasına göre bir öğrencinin okul öncesi eğitimden ortaokulun sonuna kadarki eğitimi boyunca sadece okul ihtiyaçları için ortalama 11 bin 925 TL harcama yapılıyor. İlkokula başlayan bir öğrenci için ise 543 TL harcama yapılması gerekiyor.
     Araştırmaya göre, okul öncesi eğitime kayıt olan bir öğrenci için başlangıç masrafı olarak ortalama 315 TL, ilkokula başlayan bir öğrenci için 543 TL, ortaokula başlayan bir öğrenci için 565 TL, ortaöğretime (lise) başlayan bir öğrenci için ise 655 TL harcama yapılması gerekiyor.
      Lise eğitimi boyunca bir öğrenci için ortalama 5 bin 578 TL, ayda ise ortalama 116 TL harcama yapılırken, öğrenciye kantin-yemekhane için para ayrıldığında, bu rakam okul öncesi ve ortaokulun sonuna kadarki süreçte aylık ortalama 225 TL, lisede ise 250 TL’ye çıkıyor. Bu masraflara okul servisi de eklendiğinde okul öncesinden ortaokulun sonuna kadarki maliyeti 225 TL’den 350 TL’ye, lisede ise 250 TL’den 370 TL oluyor.
Veli, ortaokul 4. sınıfta SBS, lise 3 ve 4. sınıflarda YGS-LYS için çocuğunu dershaneye gönderdiği takdirde ise maliyetler daha da artıyor ve okul öncesi eğitimden ortaokulun sonuna kadarki dönemde aylık ortalama 406 TL, lisede aylık ortalama 620 TL masraf yüküyle karşı karşıya kalıyor.


     
     
   
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder