MATEMATİK ÖĞRETMENİ

ÜSKÜDAR, ALTUNİZADE, Türkiye
MATEMATİK ÖĞRETMENİ İLKÖĞRETİM2,3,4,5,6,7 ve 8. SINIF MATEMATİK VE TÜM DERSLERDEN DESTEK LİSE 9,10,11 SINIF MATEMATİK GEOMETRİ

23 Eylül 2013 Pazartesi

2014 sbs yeni sistem

2014 SBS nasıl olacakSBS'de yeni dönem
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seneye Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS), tek sınavlı ve test ağırlıklı olmayacağını belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seneye Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS), tek sınavlı ve test ağırlıklı olmayacağını belirterek, "Öğrencilerimiz derslerdeki yazılıdan aldığı notlar da değerlendirmeye katılacak. Notların öğretmenler tarafından şişirilmemesi için de buna fırsat vermeyecek bir düzenleme yapacağız" dedi.
Eskişehir'in Han ilçesinde düzenlenen 'Bahar Şenliklerine' katılan Bakan Avcı, SBS hakkında açıklamalarda bulundu.
SBS'nin tek sınavlı ve test ağırlıklı olmayacağını belirten Avcı "Daha doğrusu dershane ağırlıklı olmayacak. Sene içerisinde girdiğini derslerde aldığınız notlar da değerlendirmeye katılacak. Öğrencilerimiz gelecek senelerde dershanelerden aldıkları notlarla değil, okullarında derslerinde gördükleri konulardan sınava girecekler. Sene içinde matematik, Türkçe gibi derslerden yazılıdan alınan notlar değerlendirmeye katılacak. Notların öğretmenler tarafından şişirilmemesi için de buna fırsat vermeyecek bir düzenleme yapacağız. Öyle not şişirmece olmayacak" diye belirtti.
Dersanelerde kazandırılan test becerileri yerine o yarıyılda o dersten ne öğrendiklerini ne beceriler kazandıklarını ölçen sene içi yazılılarını kullanılabilir hale getireceğiz. Çocukların okul başarısını ölçebiliyor muyuz. Geçmiş yıllarda araştırmalarımızda okullarda yapılan sınavlara ilişkin değerlendirme sağlıklı olmuyor. Okullararası değerlendirme birbirini tutmuyor. Öğretmenlerimiz not verirken bazılarına cömert, bazılarına tutumlu davranıyor. Bu yüzden o notların daha sonra kullanılamadığını gördük. Bu nedenle matematik, Türkçe, fen bilgisi gibi derslerden birer tanesini merkezden yapacağız. Bakanlık olarak biz yapacağız bu sınavları. Hazırlanışı, uygulanışı ve değerlendirilmesini biz üstenelim, böylece standart daha adil bir genel not havuzu oluşsun. Türkiye genelinde öğrencilerinde notlarında bir standart oluşacak. Gelecek yıldan itibaren bu uygulama sisteme girecek."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder